Quantcast
Channel: Glas in Beeld
Viewing all 3240 articles
Browse latest View live

GN-line Quickline: nieuwe CNC-glasbewerkingsmachine Neptun

$
0
0

Neptun, een Italiaans bedrijf opgericht door de familie Bavelloni, presenteerde deze week tijdens de beurs Vitrum in Milaan zijn verticale GN-line Quickline voor de verwerking van glazen deuren, puien en douchewanden. De twee modules, QuickDrill voor het boren en verzinken en QuickMill voor het frezen, kunnen afzonderlijk worden aangeschaft maar ook in de lijn worden geïntegreerd, ook achteraf. Quickline onderscheidt zich volgens Neptun door zijn uitstekende combinatie van verwerking kwaliteit, hoge snelheid en kosteneffectiviteit. De snelheid wordt gegarandeerd door een combinatie van unieke technologische aspecten: de flexibele en gemakkelijk te gebruiken software, beweging door borstelloze motoren, de exclusieve meetinrichtingen en tenslotte het concept van de verwerking zelf waarbij het glas vast gepositioneerd blijft stevig terwijl de gereedschappen zich verplaatsen. De modulaire opbouw maakt de lijn duurzaam en hoogwaardig: elk deel voert z’n eigen bewerking uit. Dit maakt de Quickline juist zo geschikt voor de bedrijven die in een continue (ploegen)dienst draaien. Neptun benadrukt dat Quickline een lagere investering vraagt dan andere CNC-oplossingen, terwijl de cyclustijden korter zijn dan gebruikelijk: een standaard deur vraagt niet meer dan 3,5 minuut.

Op Vitrum lanceerde Neptun ook de Rock 14-45, een rechtlijnige slijpmachine. Het gaat om een nieuwe machine met veertien spindels en cerium optie. De beurs beleeft vandaag zijn laatste dag.


Batimat: innovatie, opleiden en zakelijke kansen

$
0
0

Van 2 tot en met 6 november vinden de drie vakbeurzen voor de bouwsector, BATIMAT, INTERCLIMA+ELEC en IDEOBAIN, plaats in het beurscomplex Paris Nord Villepinte voor het eerst gezamenlijk onder de noemer MONDIAL DU BÂTIMENT. Innovatie, opleiden zakelijke kansen vormen de drie pijlers van de aankomende beurseditie.

Het vakevenement is bestemd voor alle professionals op het gebied van bouw en architectuur en presenteert een breed aanbod bestaande uit oplossingen, innovaties, demonstraties en training. Met bijna 2.600 Franse en internationale exposanten en ruim 350.000 verwachte vakbezoekers onderstreept de Mondial du Bâtiment haar positie als toonaangevend vakevenement ter bevordering van de synergie tussen verschillende beroepen, waarbij innovatie als speerpunt van de sector wordt neergezet. De organisatie streeft ernaar om bezoekers concrete antwoorden op hun vragen te geven, mogelijkheden te bieden voor het delen en uitwisselen van kennis en hen een unieke ervaring te laten beleven dankzij een nieuwe beursconcept, waarbij sfeer en efficiënt bezoek samengaan.

Een maand voor opening van de Mondial du Bâtiment staan ruim 2.100 exposanten ingeschreven.

LAM 304 snijtafel geschikt voor snijden 2x 10 millimeter gelaagd glas

$
0
0

Turomas-Tecnocat is een fabrikant van snijtafels, snijlijnen en oplossingen voor de handling en opslag van glas. De bekendheid van Turomas-Tecnocat is afgelopen jaren fors gegroeid dankzij de vele installaties die in Duitsland en de Benelux geplaatst zijn. Turomas-Tecnocat heeft dit jaar diverse technische oplossingen ontwikkeld. Deze nieuwe toepassingen waren vorige week tijdens de beurs Vitrum in Milaan te zien op de RUBI 303 VA en LAM 304 snijtafel:

  • een nieuwe oplossing voor het verwijderen van coating en plastic film aan de rand van het glas (LOW-GRI-TPF),
  • een gecombineerde Printer- en Label applicatie voor het bevestigen van Labels (LAB-PRINT),
  • een nieuwe Scanner voor het lezen van sjablonen,
  • een nieuwe toepassing om vinyl te kunnen snijden (VIN-CUT),
  • een nieuw remote support systeem (SAR PREMIUM).

De RUBI 303 VA is een snijtafel voor enkel (float) glas van hoge industriële kwaliteit en voorzien van een automatisch Laadsysteem. Het glas wordt door hydraulische armen met vacuüm zuigers van het glasrek getild en op de snijtafel gelegd. Daarna wordt het glas met een automatisch transportsysteem naar de uitgangspositie gemanoeuvreerd waarna de haaksheid wordt gecontroleerd en vervolgens de snijcyclus aanvangt. Deze RUBI snijtafel is verder voorzien van twee glasbrekers (1 x in de lengte, 1 x in de breedte).

De tweede snijtafel die in Milaan gepresenteerd werd is een snijtafel voor gelaagd glas: de LAM 304. Deze snijtafel is geschikt voor een glasdikte van 10+10 millimeter en voorzien van een snelle Quartslamp. De vacuüm tafel zuigt het glas vanaf de onderzijde vast zodat een eventuele coating aan de bovenzijde niet aangeraakt wordt. De snijtafel is verder uitgerust met drie armen voor het beladen van het glas en een separate toepassing voor het verwijderen van coating. Naast deze beide tafels worden op de Vitrum diverse glaszuigers geëxposeerd. Verder werd op de stand van Adelio Lattuada een lichte brugkraan gedemonstreerd in combinatie met een glaszuiger. Turomas-Tecnocat wordt in de Benelux en in Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland vertegenwoordigd door Füldner Machines. Ook de installatie, garantie en after-sales wordt volledig verzorgd door Füldner Machines.

 

Paniek door brekend glazen voetpad op 1 km hoogte

$
0
0
walkway Glazen voetpad

Het op 20 september geopende glazen voetpad dat hangt aan de Yuntai Mountain in de Chinese provincie Henan is al weer gesloten voor publiek. Aan de duizelingwekkende wandeling op meer dan 1 kilometer hoogte kwam een einde toen een toeriste aan mok liet vallen op één van de 68 millimeter dikke glazen panelen. Het paneel bestaat uit vier lagen gehard glas en behoudt ruim voldoende reststerkte wanneer één van de ruiten breekt. Feitelijk was er dan ook geen gevaar maar er ontstond toch paniek onder de aanwezige toeristen. Hun tweets, waaronder die van degene die het glas ‘onder haar voeten voelde breken’, waren in China dagenlang trending topic. De populaire attractie is tijdelijk gesloten om reparatiewerk te kunnen uitvoeren.

Bron: MailOnline Foto’s: CEN

Roger van Keer commissaris CURA Glass

$
0
0

CURA Glass heeft Roger van Keer aangesteld als commissaris. De twee directeuren, Matthieu en Marijn van den Ingh, hebben het bedrijf ‘al weer bijna tien jaar geleden overgenomen van de vorige generatie Van den Ingh’, meldt CURA Glass in een persbericht. In deze periode is er op de achtergrond altijd een commissaris actief geweest: Frans van Lent. De statuten vermelden dat een vierde looptijd niet mogelijk is, waardoor er een opvolger aangewezen diende te worden. Eerste keus voor CURA Glass was Roger van Keer. ‘Een man met veel ervaring in de glaswereld.’ Van Keer vervulde diverse commerciële functies bij AGC, is sinds twee jaar met pensioen en wordt commissaris voor een eerste periode van drie jaar. Van Keer in oktober 2012 in zijn afscheidsinterview met Glas in Beeld: ‘Het is de kunst de polsslag van een klant te voelen.’

Keramisch printen op groot formaat

$
0
0

Dip-Tech presenteerde vorige week tijdens Vitrum in Milaan de jongste ontwikkelingen op het gebied van het keramisch printen van glas. Op de beurs was de GP-serie te zien, een compacte flexibele printer waarmee het glas in één run hoogwaardig geprint wordt, aldus Dip-Tech. Het Israëlische bedrijf heeft met Digital Etch Ink een alternatief procédé voor het etsen van glas: ‘milieuvriendelijker, sneller, effectiever en minder gevoelig voor aantasting en vervuiling dan de traditionele methode’. Het digitaal kunnen aanbrengen van patronen en motieven, de kleurgradaties en het gebruik van meerdere kleuren door elkaar onderscheidt deze digitale methodiek. Met de nieuwste Dip Tech GlassJet printer, Glassjet Jumbo speelt het bedrijf in op de groeiende vraag naar het gebruik van grote glasmaten. De printer is geschikt voor het keramisch printen van de grootste standaard glasmaat (6 x 3,3 m) is door één persoon te bedienen en kan tot zes kleuren tegelijk verwerken.

Grote wijzigingen opleiding Deskundig Asbest Verwijderaar

$
0
0

Het ministerie van SZW komt met een nieuw certificatieschema voor de Deskundig Asbest Verwijderaar (DAV). Dit betekent volgens Kenniscentrum Glas een grote wijziging voor de opleiding. ‘De invoeringsdatum van 1 oktober is met enkele weken uitgesteld maar het nieuwe regime komt er’, aldus Kenniscentrum Glas.

De huidige opzet van de cursus DAV komt te vervallen. In de nieuwe vorm is een medewerker verplicht eerst zijn DAV1-certificaat te halen, voordat hij start met werkzaamheden. Met dit certificaat op zak mag de medewerker saneringen uitvoeren in risicoklassen 1 en 2. Na het behalen van het DAV1-certifcaat krijgt de medewerker een logboek met daarin praktijkopdrachten, zoals het bouwen van een containment. Deze opdrachten doorloopt hij onder begeleiding van een ervaren mentor. Binnen een half jaar na het behalen van het DAV1-certificaat moet de medewerker de training en het examen voor DAV2 afleggen. Het DAV2-certificaat is drie jaar geldig en staat gelijk aan het persoonscertificaat dat we nu ook kennen, aldus Kenniscentrum Glas dat aangeeft dat dit nieuwe regiem tot veel hogere kosten leidt en het daadwerkelijk opleiden van saneerders lastiger maakt. Het advies van Kenniscentrum Glas is dan ook: ‘Doe nu een DAV cursus. Dit scheelt veel geld en voor de komende drie jaar is het geregeld. Bij herhaling speelt dan te zijner tijd wel het nieuwe regime.’

De Sunday grootste nationale congres over zonne-energie

$
0
0

Op woensdag 18 november vindt in Burgers’ Zoo, Arnhem de zevende editie van de Sunday plaats, het grootste nationale congres over zonne-energie in Nederland. Het congres is bestemd voor onderzoekers, promovendi, producenten, importeurs, leveranciers, installateurs, adviseurs en bestuurders. Naast een plenair programma in de ochtend kent de Sunday dit jaar twee keer een ronde van drie parallelsessies. Tijdens de Sunday is er voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in integratie van zonne-energie in de gebouwde omgeving de gehele dag de mogelijkheid om lezingen bij te wonen over diverse onderwerpen. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor betaalbare PV-bouwelementen, bijkomende regelgeving en de praktijk en het integreren van zonne-energie in de infrastructuur. Alle sprekers en het volledige programma zijn via de website te raadplegen.


Kijk- en demonstratiedag glas-in-lood Pieterman Glastechniek

$
0
0
Pieterman demodag 1 Pieterman demodag 2 Pieterman demodag 3 Pieterman demodag 4

Pieterman Glastechniek Vlaardingen heeft op 10 oktober een kijk- en demonstratiedag georganiseerd voor klanten die glas-in-lood maken. De dag werd georganiseerd in samenwerking met Mommer Metall- und Kunststoftechnik en Regalead, respectievelijk producent van loodprofielen en specialist in creatieve glasbewerking. Mommer uit Stolberg (ten oosten van Aken) die sinds drie jaar samenwerkt met Pieterman Glastechniek, verzorgde het ontvangst.

‘Met een opkomst van vijftig personen van 29 verschillende bedrijven is deze dag met recht een succes te noemen’, aldus directeur Bas de Jong van Pieterman. Hij verduidelijkt de relatie met Mommer en Regalead. ‘Mommer komt voort uit Jansen&Buscher (J&B). Nadat de Duitse Helima groep in 2012 besluit om de deuren van dochteronderneming J&B te sluiten, bestond er enige tijd onduidelijkheid over een eventuele doorstart. Deze is in de aanvang van 2013 gerealiseerd door Holger Wirtz, eigenaar van Mommer. Hij besloot alle machines en tevens het productiepersoneel over te nemen en de samenwerking met ons voor de Benelux te continueren. Regalead is een snelgroeiende fabrikant en handelsonderneming op het vlak creatieve glasbewerking, gesitueerd in Manchester. In 2014 hebben we de relatie geïntensiveerd en kwamen we op de markt met een superieur systeem om glas-in-lood ramen in te bouwen in isolatieruiten. Dit zogenaamde Super spacer Cushion edge profiel wordt gemaakt door Quanex Building Products. Dit product maakt het gebruik van moeilijk te plaatsen butyl strips, die warm verwerkt dienen te worden, overbodig’, aldus De Jong.

Op 10 oktober werden de belangstellenden na de openingswoorden rondgeleid door de fabriek van Mommer, waarbij iedereen het volledige proces van loodprofielen maken kon volgen. De belangrijkste delen hiervan, zoals het mengen van de legering, het maken van loden cilinders, het trekken van het lood tot voorlooplood (of breuklood genoemd) en het trekken en persen van de uiteindelijke loodprofielen, zijn grotendeels handwerk. In de middag was er een demonstratie van Paul Edwards van Regalead. Hij legde uit hoe het Super Spacer Cushion Edge profiel het best verwerkt kan worden en gaf een aantal handige tips om er snel en eenvoudig mee aan de slag te kunnen. Pieterman Glastechniek kijkt tevreden terug en getuige de feedback doen de deelnemers dat ook. Een greep hieruit: ‘Geweldig, leuk om te zien hoe loodprofielen worden gemaakt en leuk om mensen uit het wereldje te spreken. Uitstekend en uiterst informatief. Buitengewoon goed. Heel leerzaam.’

Succes Glasplein krijgt vervolg

$
0
0

De vakgroep GBO en de Evenementenhal Gorinchem hebben besloten om ook dit jaar het Glasplein op de SGA Vakdagen in Gorinchem een vervolg te geven. Er zijn twaalf glas- en aan de glassector verwante bedrijven die zich aangemeld hebben voor deelname aan het plein tijdens de beurs op 10, 11 en 12 november:

  • Belned
  • Glascentrale Tilburg
  • LHV
  • Montarent
  • Muijen
  • Pieterman
  • Soedal
  • Stolker Glas Rotterdam
  • Timmermans Hardglas
  • VKO
  • VRN
  • Werkman Oost

Belangstellenden kunnen zich per mail aanmelden.

Nieuw glasbeslag van Minusco: Piuma schuifsysteem voor douchecabines

$
0
0

Minusco Benelux komt met een nieuw schuifsysteem voor douchecabines: Piuma. Het systeem is volgens Minusco het antwoord van beslagproducent Colcom op de huidige vragen uit de markt, zoals onder andere een minimalistisch design, strakke lijnen, transparantie en elegantie. ‘Piuma wordt gekenmerkt door zijn extreme functionaliteit: de afstand tussen de schuifdeur en het vast glaspaneel wordt tot een minimum beperkt. Daarnaast is het een zeer stevig douchesysteem: de grootte en het gewicht zijn niet langer beperkt aangezien het systeem grote glasmaten kan dragen zonder enig probleem met het gewicht of eventuele doorbuiging’, aldus Minusco. Het douchecabinesysteem is ontworpen voor de glasdiktes 6 tot 8 millimeter, vervaardigd van aluminium en verkrijgbaar in een glanzende afwerking met RVS afdekkapjes. Het systeem is geschikt voor douches met een minimale afmeting van 80 x 80 centimeter en een maximale afmeting van 100 x 180 centimeter met een maximale doorgangsbreedte van 88 centimeter. Het Piuma-systeem voldoet volgens Minusco aan de hoogste veiligheidseisen kan snel en eenvoudig geïnstalleerd worden met eenvoudige toegang en afstelling van de deuruitlijning.

Minusco Benelux is een joint-venture tussen de Colcom Group in Italy en de Pieterman Groep, waarmee Minusco Benelux deel uitmaakt van het wereldwijde netwerk van Minusco Vestigingen.

Nieuw van Hegla: lineair aangedreven RapidCut KT standalone snijtafel

$
0
0

Hegla focuste zich vorige week tijdens de beurs Vitrum (6 t/m 9 oktober) op procesoptimalisatie en kostenbesparing. In Milaan werd de lineair aangedreven RapidCut KT getoond, een nieuw ontwikkelde standalone snijtafel voor het snijden van floatglas. De naam zegt het al: de snelheid is hoog met behoud van de snijkwaliteit en de nieuwe aandrijftechnologie reduceert de slijtage waardoor de machine volgens Hegla minimaal onderhoud vraagt.

De techniek van de vorige versie, de Formline KT, is behouden en er zijn enkele noviteiten toegevoegd. Voor de belading is het mogelijk de tafel in een vrijwel verticale stand te positioneren. Tijdens het laden of het afnemen van het glas blijft de snijbrug in een trillingsvrije horizontale parkeerpositie staan op de rand van de tafel. De elektro-mechanische aandrijving zorgt voor een soepele kantelende beweging. De stand alone oplossing met onafhankelijke geleidingsrails inclusief lineaire aandrijving zorgt voor een permanente nauwkeurige uitlijning van de aandrijfcomponenten, ook op de lange termijn, aldus Hegla. Als optie is het mogelijk een labelapplicator te installerend. De labels kunnen automatisch worden aangebracht op elke positie op het glas.

In het verlengde van de RapidCut introduceerde Hegla ook de RapidStorage voor het snel en compact opslaan van het glas. De stellingen beschikken over aangewezen laadpositie waarbij het glas wordt getransporteerd via een rail-geleide mobiele shuttle. Het gebruik van een rail in plaats van een bovenloopkraan is sneller en veiliger en bovendien kan er eventueel gebruik worden gemaakt van opslag in aangrenzende ruimtes of van ruimtes die te laag zijn voor het gebruik van een kraanbaan. De shuttle beweegt voor- en achterwaarts maar kan ook zijdelings bewegen. De shuttle brengt het gevraagde glas naar de snijlijn en beweegt het terug wanneer een verandering van het type glas is vereist. Gedurende deze tijd wordt het glas in vaste rekken geplaatst en retourneert de shuttle glas afkomstig van een nieuw storage rack. Hegla Managing Director Manfred Vollbracht is ervan overtuigd: ‘RapidStorage is de ideale oplossing voor alle glasverwerkende bedrijven die een beperkt aantal primaire glassoorten gebruiken of die een oplossing zoeken voor optimale benutting van beperkt beschikbare ruimte.’

De stand van Hegla stond verder in het teken van het snijden van gelaagd glas en geautomatiseerde modelsnijden. Het Duitse bedrijf richtte zich daarbij op geautomatiseerde lijnoplossingen met hoge doorvoersnelheden en hoge nauwkeurigheid. Hierbij kunnen snijmodules worden gecombineerd door gebruik te maken van een systeem met hoekoverdracht of een station voor het roteren van glas. De ProLam Combi is hier een goed voorbeeld van. De tafel wordt gebruikt voor het snijden van zowel float- als gelaagd glas en heeft volgens Hegla zijn waarde als een compacte snijoptie reeds bewezen. In Milaan werd ook het gepatenteerde Shape systeem voor het geautomatiseerd vormsnijden van gelaagd glas gepresenteerd. Het octrooi van Hegla schuilt in de motor aangedreven snijmodule die het glas exact positioneert en geleidt.

Foto: Hegla RapidCut KT, de nieuw ontwikkelde standalone snijtafel voor het snijden van floatglas.

In de wolken met Thermobel Energy N en Pyrobel

$
0
0
StudentCloud AGC 2 StudentCloud AGC 1

Op het Utrecht Science Park is het gebouw ‘De Johanna’ in gebruik genomen dat huisvesting biedt aan 655 studenten. Het dynamische studentenleven komt in dit ontwerp van Haiko Meijer van architectenbureau Onix NL, tot uiting in een wolk, de ‘student cloud’. Tegels in diverse blauwe tinten sieren de gevel en maken dat het gebouw er nooit precies hetzelfde uitziet. AGC leverde het glas voor de gevel: Thermobel Energy N en Pyrobel brandwerend glas.

‘Tijdens het rondlopen over de campus in Utrecht’, zo vertelt Meijer, ‘kwam ik tot de vergelijking van studenten in al hun gedaanten en een wolkendek. Constant in verandering en zichzelf verspreidend. Vandaar dat we ook gekozen hebben voor de wolk als uitgangspunt voor het gebouw. Net als een wolkendek wilden we dat het gebouw er ook op elk moment anders uit zou zien. Dit is gelukt door voor de gevel gebruik te maken van geglazuurde blauwe tegels in verschillende tinten en het gebouw een amorf karakter te geven. Elk van de 250.000 gebruikte tegeltjes is uniek. Door verschillende lichtinval krijgt de gevel van het gebouw een steeds wisselend patroon. We vonden het verder belangrijk dat de studenten wezenlijk onderdeel vormden van het gebouw. Vandaar dat we in de vensterbanken letterlijk banken hebben gecreëerd als zitplek. De studenten maken zo de gevel. We hebben bewust leegtes in het gebouw behouden, zodat de middagzon dwars door het gebouw kan schijnen. Naast de tegels en het glas hebben we veel hout toegepast en op het dak een groenvoorziening gecreëerd, ook dit draagt bij aan het opgaan van het gebouw in de omgeving. Hoewel je op sommige momenten ook ziet dat het gebouw juist afsteekt tegen de omgeving, dat is precies wat het spannend maakt.’

Carla van Veghel, AGC Glass: ‘We zijn erg blij met het resultaat van het project. Rekening houdend met de functie van het gebouw kozen we qua glas voor Thermobel Energy N en Pyrobel brandwerend glas. Een veilig leefklimaat voor de studenten staat natuurlijk voorop. Ook is er gezocht naar de perfecte balans tussen zoveel mogelijk lichtdoorlaat en tegelijkertijd warmtewering. Dit mede uit oog van energiebesparing. Tot slot hebben we er rekening mee gehouden dat het glas zo min mogelijk opvalt in de gevel, zodat alle aandacht naar het tegelwerk gaat.’

Opdrachtgever: SSH, Utrecht. Ontwerp: Onix NL, Groningen. Glasproducent: AGC Westland, Maasdijk. Oplevering: September 2015.

LOQ van Colcom: nieuwe serie sloten voor glazen deuren

$
0
0

Minusco Benelux komt met een nieuwe serie sloten voor glazen deuren, die het huidige Colcom-productgamma uitbreidt. Deze LOQ-serie is geschikt voor alle deurtoepassingen met aanslag. ‘De fijne vormen en eenvoudige lijnen benadrukken het strakke design van de glasdeur’, aldus Minusco. Elk slot is voorzien van een schoot en een krukgat. Er is ook de mogelijkheid om met een cilinder te werken. Voor elk model is een bijpassende tegenslotkast verkrijgbaar. De LOQ-serie is verkrijgbaar in de gebruikelijke Colcom-afwerkingen. De cilinder en de deurkruk kunnen in drie verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de installatievereisten, apart besteld worden. Minusco Benelux is een joint-venture tussen de Colcom Group in Italy en de Pieterman Groep, waarmee Minusco Benelux deel uitmaakt van het wereldwijde netwerk van Minusco Vestigingen.

Kozijn met gebalanceerde ventilatie ingebouwd

$
0
0
Skaala Alfa Clean Skaala Alfa Clean 2

Skaala, Fins producent van ramen en kozijnen, introduceert een kozijn waarbij de ventilatie en warmterugwinning is geïntegreerd. Dit Skaala Alfa cLean kozijn behandelt de luchtkwaliteit onafhankelijk; temperatuurschommelingen, condens en het bevriezen van het raam worden automatisch voorkomen. Het systeem is ingebouwd in een extra thermisch geïsoleerd kozijn en heeft volgens Skaala geen gevolgen voor het glasoppervlak en de grootte van het kozijn. Ook zijn er geen gevolgen voor de montage van het kozijn en hoeven er geen bedrading en ventilatiekanalen te worden aangebracht. In het thermisch onderbroken kozijn wordt triple glas toegepast voorzien van Super Spacer, de warm edge afstandhouder van Edgetech.

 

.


Challenging Glass: 16 en 17 juni 2016 in Gent

$
0
0

De eerste ‘key note speakers’ van de Challenging Glass 5 Conference zijn bekend. Het tweejaarlijkse congres over de grenzeloze, structurele mogelijkheden van glas wordt georganiseerd door dr. Christian Louter (EPFL), dr. Freek Bos (Witteveen+Bos) en prof. Jan Belis (UGent). De deadline voor de zogenaamde ‘call for papers’ is inmiddels achter de rug. De sprekers zijn:

Challenging Glass vindt op 16 en 17 juni 2016 plaats in de Universiteit van Gent. Saint-Gobain Glass is hoofdsponsor.

R+T Asia: 22-24 maart 2016 Shanghai

$
0
0

Van 22 tot en met 24 maart 2016 vindt in Shanghai R+T Asia plaats, jaarlijkse vakbeurs voor zonwering, rolluiken, ramen, deuren en kozijnen. Net als de editie van afgelopen maart vindt ook nu gelijktijdig de beurs IWDS plaats (International Window & Door Summit). R+T Asia 2015 telde een kleine honderd deelnemers; er waren 22.000 bezoekers uit 98 landen. De beurs vierde eerder dit jaar haar vijftigjarig bestaan in Stuttgart en heeft inmiddels drie dochterversies: naast Azië vinden er vergelijkbare beurzen plaats in Turkije en Australië.

Soudal versterkt positie in glasindustrie

$
0
0

Het Belgische Soudal heeft Tenachem overgenomen, producent uit Letland van kitten voor onder meer de afdichting van isolatieglas. Tenachem telt 73 medewerkers en exporteert 95 procent van zijn producten naar veertig landen. Producten voor de glasindustrie zijn butyl, polyurethaan en polysulfide voor de primaire en secundaire afdichting van isolatieglas.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die volgende week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

2 millimeter ‘dun’ gehard glas voor zonne-energie bloem

$
0
0

LiSEC-dochter Glass Forum uit Oostenrijk maakt 2 millimeter ‘dun’ gehard glas voor de panelen van de Smartflower. Dit is een stand alone PV-systeem in de vorm van een bloem, waarvan de twaalf modules in de vorm van bloembladen over elkaar heen kunnen schuiven. De Smartflower draait met de zon mee en het uit- en inklappen gebeurt automatisch, bijvoorbeeld als er te veel wind staat. Door het meedraaien is de opbrengst van 3200 kWh per jaar tot 40 procent hoger ten opzichte van een conventionele opstelling. De toepassingen zijn legio maar het PV-systeem wordt daar het om een plug-and-play systeem gaat, (helaas) ook voor militaire doeleinden ingezet. De Smartflower kan eenvoudig op elke plek per parachute worden gedropt en daar ter plekke stroom produceren.

Foto: Glass Forum

CEO Scheuten: ‘Glassector moet zich heruitvinden’

$
0
0

Hij is tien jaar vice-president geweest van Nedschroef in Helmond, producent van bevestigingmiddelen voor met name de auto-industrie. In z’n profiel op LinkedIn schrijft hij dat hij sterk is in het begeleiden van veranderingsprocessen en het coachen van mensen. Had zijn voorganger Hans Willemsen als taak ‘de lakens van Scheuten Glas strak te trekken’ en het bedrijf door moeilijke tijden te loodsen, Donald Eshuis, sinds juli de nieuwe CEO van het 700-koppige bedrijf uit Venlo, heeft als missie het ondernemerschap terug in de organisatie te brengen. ‘De glassector moet zich heruitvinden.’

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die volgende week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Viewing all 3240 articles
Browse latest View live