Quantcast
Channel: Glas in Beeld
Viewing all 3240 articles
Browse latest View live

Triple glas AGC voor onderwijsgebouw Erasmus Universiteit

$
0
0
AGC MFO 6 AGC MFO 5 AGC MFO 4 AGC MFO 3 AGC MFO 2 AGC MFO 1

AGC Glass Europe heeft triple glas geproduceerd en geleverd voor het deze maand opgeleverde multifunctionele onderwijsgebouw (MFO) ‘Polak’ op de campus van de Erasmus Universiteit. Het extra heldere glas (totaal ca. 1.700 m2) is in vele soorten en maten toegepast. Het meeste glas is letsel- of doorvalveilig in de samenstelling met een buitenruit van 66.2 Stratobel Ipasol ultraselect 62/29, twee Argon gasgevulde spouwen van 14 millimeter, een middenblad van 6 millimeter gehard glas en 66.2 Iplus F glas binnenruit. Een deel van het glas is voorzien een stiltalvoeg en in enkele hoeken van de gevel is het glas structureel toegepast. Van deze complexe circa 60 millimeter dikke samenstelling is 2.777 x 4.026 millimeter de grootste afmeting.

Het MFO biedt ruimte aan 1.600 studenten. In het hart van het gebouw bevindt zich een atrium, met veel daglicht en groen. Vanuit daar lopen er trappen door het hele gebouw. ‘Zo kan iedereen zich snel en soepel verplaatsen’ vertelt Noud Paes, architect bij architectenbureau Paul de Ruiter. ‘Deze gelaagdheid zorgt voor reuring in het hart en richting buiten, de gevels, voor steeds meer rust.’  In het onderwijsgebouw hebben de collegezalen, met vooral éénrichtingsverkeer qua kennisoverdracht, plaatsgemaakt voor dynamische studieruimtes waar in werkgroepen gewerkt kan worden of in alle rust alleen. De ruimtes hebben zoveel mogelijk natuurlijk licht, wat de leerprestaties bevordert. Eddy Ligtenbarg, projectleider bij AGC Glass: ‘Om aan die eis te voldoen hebben we uitgebreid onderzoek gedaan om tot de meest optimale glastoepassing te komen. Vooral de balans tussen aan de ene kant de zonwering en aan de andere kant zoveel mogelijk lichtdoorlaat, vormde een mooie uitdaging. Uiteindelijk kozen we ervoor om een bestaande coating toe te passen op extra helder glas: Ipasol ultraselect. Triple beglazing zorgt voor energiebesparing in het gebouw en draagt bij aan de zeer hoge GPR score.’

Het MFO maakt deel uit van het nieuwe campusplan van de Erasmus Universiteit. Paes: ‘Je ziet heel duidelijk een nieuwe ontwikkeling in onderwijsgebouwen ontstaan. De tijd van de dichte gevels is echt voorbij. Dit project typeert zich dan ook vooral door de transparantie, binnen en buiten komen bij elkaar. In samenwerking met gevelbouwer Facédo pasten we een constructie van verticale aluminium lamellen in de gevel toe. Achter de lamellen zitten luiken die open en dicht kunnen, voor de natuurlijke luchttoevoer. Naast het beschaduwen van het glas zorgen de lamellen, vanwege de variatie in diepte, ook voor een esthetisch effect. Het resultaat is een transparant maar ook spannend geheel.’


Specialist interieurglas Interior Glassolutions zelfstandig verder

$
0
0

Twee derde van de aandelen van Interior Glassolutions (IGS), de in interieurglas gespecialiseerde businessunit van Saint-Gobain Glassolutions Nederland, is in handen gekomen van de huidige managers Peter Abbink en Geurt Roelofsen. Saint-Gobain Glassolutions behoudt de overige 33 procent. Het hele IGS-team is met twintig medewerkers volledig overgegaan in de nieuwe organisatie en zet de activiteiten vanuit Veenendaal voort.

IGS is gespecialiseerd in de installatie van innovatieve glasproducten op architectonisch uitdagende interieurprojecten, zoals de interieurbeglazing van Hilton Schiphol en de liftkokers en brandwerende glaswanden van de Noord-Zuidlijn. Saint-Gobain Glassolutions Nederland heeft als kernactiviteiten de bewerking en distributie van glas via een breed netwerk van productiesites en handelsvestigingen. In een brief aan relaties legt Saint-Gobain Glassolutions uit dat het voordeel van de nieuwe samenwerking meerledig is. ‘Saint-Gobain Glassolutions versterkt nog meer de focus op haar kernactiviteiten en de nieuwe directeuren kunnen hun eigen ambities zelfstandiger vormgeven. Saint-Gobain Glassolutions blijft naast aandeelhouder ook leverancier van IGS en andersom zal IGS een goede partner blijven van Saint-Gobain Glassolutions.’

IGS is gevestigd aan de Wageningselaan 42, 3903 LA in Veenendaal, telefoon 0318 24 60 00. Lopende projecten worden voortgezet overeenkomstig de met Glassolutions gemaakte afspraken.

FNV: werknemers AGC brengen petitie naar directie Brussel

$
0
0

Zestig werknemers van AGC gaan vanmorgen naar het AGC-hoofdkantoor in Brussel (foto) om een petitie aan te bieden aan de Europese directie. In de petitie vragen ze om ‘een fatsoenlijk sociaal plan’, aldus de FNV. De werknemers zijn afkomstig van de AGC-vestigingen Goor en Maasdijk. Ze zijn om 9 uur vertrokken uit Maasdijk.

Bij de vestiging van glasfabriek AGC in Westland wordt sinds vorige week gestaakt. De productie ligt stil. De directie van het bedrijf weigert volgens de FNV een fatsoenlijk sociaal plan af te spreken voor de medewerkers. Bij het bedrijf dreigen bijna honderd mensen hun baan te verliezen als gevolg van het afstoten van de productie. Een kleine handelsvestiging van ongeveer vijf mensen blijft over. Ook op de AGC-vestiging in Goor dreigt de productie te sluiten en ook daar neemt volgens de FNV de onrust toe. Inclusief een aantal kleinere vestigingen door het land dreigen daar nog eens 52 van 180 mensen hun baan te verliezen.

De FNV geeft aan dat ‘de medewerkers van AGC een fatsoenlijk sociaal plan willen, met een ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule en outplacement en opleiding waar nodig, bekostigd door de werkgever’.

Zie ook onze eerdere berichten over de reorganisaties van AGC Westland, AGC Goor en de stakingen.

Glasbestuur OnderhoudNL valt uiteen

$
0
0

Drie van de vier bestuursleden van de Sectorvereniging Glas van Ondernemersvereniging OnderhoudNL, waaronder voorzitter Willy Swinkels, zijn per onmiddellijke ingang opgestapt. Swinkels zegt tevens zijn lidmaatschap op. ‘Er is gebrek aan transparantie’. Francesco van Ooyen volgt hem op.

Lees het volledige bericht op Schildersvak.nl.

Isolide Superplus 1.0 Scheuten voor City Island Londen

$
0
0
City Island 2 City Island 1 City Island 3

Scheuten Glas levert ongeveer 20.000 vierkante meter Isolide Superplus 1.0 voor het project City Island in Londen. Op 5 minuten afstand van Canary Wharf worden twaalf woontorens gebouwd met circa 1.800 appartementen en commerciële en culturele ruimten. De beglazing is opgebouwd uit verschillende glastypes en samenstellingen. De torens worden opgebouwd met prefab betonelementen ontworpen en geproduceerd door de Hurks Groep.

Voor dit project worden verschillende samenstellingen gebruikt variërend van 6(16Argon)SSN GN 1.0, 33.1(16Argon) SSN GN 1.0 33.1 en 44.2(16Argon) SSN GN 1.0 33.2. De fotometrische waarden van Isolide Superplus 1.0 op basis van een opbouw 4(6 Argon)4 bedragen: Tl 70 en g-waarde 53 procent. De buitenlichtreflectie is 20 procent, de kleurweergave-index is 97 procent en Ug-waarde 1,0 W/m2K. Accountmanager Joep Kwantes van Scheuten: ‘De beglazing is uitermate geschikt voor residentiële gebouwen die gesitueerd zijn in een omgeving zoals London. De neutrale kleur en de hoge licht transmissie zorgen voor een prettige leefomgeving in de woning. Voor de vliesgevels wordt gebruik gemaakt van gelaagd geharde combinaties. De aluminium donkere afstandhouder in combinatie met het donkere aluminium kozijnprofiel geeft de uiteindelijke finishing touche. In de gebouwen worden ook shadow boxen verwerkt in bijpassende kleur. Deze nemen bouwkundige constructies uit het zicht daar waar nodig is en hebben tevens een isoleren functie.’

Bavelloni neemt nieuwbouw in gebruik

$
0
0

Bavelloni, Italiaans producent van glas- en steenbewerkingsmachines, is verhuisd naar een nieuw onderkomen in Lentate sul Seveso (Monza, Italië) op slechts een paar kilometer van de bestaande faciliteiten. De nieuwbouw huisvest de productieafdelingen (ca. 8000 m2) en de kantoren (ca 1000 m2). De verhuizing komt na de verzelfstandiging van Bevelloni dat het afgelopoen decennium heeft deel uitgemaakt van de Glaston Groep. ‘We hebben besloten om te verhuizen’, licht Sergio Valsecchi, voorzitter van de raad van bestuur, toe, ‘met als doel het optimaliseren van de ruimten en de harmonisatie van de activiteiten en het productieproces. De nieuwe locatie is state of the art qua technologische infrastructuur en zal ons energieverbruik verminderen. Bovendien is het pand gebouwd volgens de meest recente veiligheidsnormen en ligt de nieuwbouw dicht bij de belangrijkste transportroutes.’

Lees ook ons bericht over de verzelfstandiging van Bavelloni.

AGC Westland: ontslagvergoeding bottleneck sociaal plan

$
0
0

De onderhandelingen tussen AGC en de vakorganisaties voor een sociaal plan voor de werknemers van AGC Westland zijn vastgelopen. Er is, zoals AGC het formuleert, een fors verschil van inzicht op het punt van de ontslagvergoeding. ‘De vakorganisaties blijven vasthouden aan de zogeheten kantonrechtersformule. Hoe zeer AGC de situatie ook betreurt zijn dergelijke vergoedingen in de bedrijfseconomische context van AGC volstrekt niet reëel en past dit ook niet bij de gewijzigde maatschappelijke opvattingen die ten grondslag liggen aan het schrappen van de kantonrechtersformule’, aldus AGC.

AGC heeft in de onderhandelingen met de vakorganisaties aangeven dat de prioriteit is om de getroffen medewerkers van werk naar werk te helpen. Naast het betalen van de wettelijke transitievergoeding stelt AGC extra middelen beschikbaar voor onder meer outplacement begeleiding en opleidingen. Ofschoon de voorstellen in het sociaal plan volgens AGC vrijwel allemaal op instemming van de vakorganisaties kunnen rekenen, is er alleen op het punt van de ontslagvergoeding een fors verschil van inzicht.

AGC Westland maakt deel uit van de Bouwdivisie van AGC en produceert met circa 100 medewerkers voornamelijk isolerend dubbelglas. Het bedrijf uit Maasland is mede als gevolg van de voortdurende crisis telkenmale geconfronteerd met afnemende volumes en prijzen die onder grote druk staan. Als gevolg hiervan zijn de resultaten langjarig negatief en is in deze markt, waarin sprake is van overcapaciteit, onvoldoende perspectief op herstel naar normale winstmarges. Deze situatie treft niet alleen AGC Westland, maar ook de aan haar gelieerde bedrijven. ‘Om in deze marktomstandigheden op een gezonde wijze te kunnen voortbestaan moet AGC derhalve de bestaande productiecapaciteiten beter benutten en zijn pijnlijke maatregelen onontkoombaar’, aldus AGC.

AGC Westland heeft voor de vakantieperiode het voornemen aangekondigd dat de productieactiviteiten zullen worden beëindigd en dat het in sterke gereduceerde omvang verder gaat als een distributievestiging. Hieromtrent is met de Ondernemingsraad de adviesprocedure gestart en met de vakorganisaties het overleg inzake het sociaal plan. ‘In de afgelopen periode hebben we moeten constateren dat in het overleg met de vakorganisaties de verschillen onoverbrugbaar zijn’. Als reactie op de plannen en het uitblijven van wat de FNV een ‘fatsoenlijk sociaal plan’ noemt, zijn de werknemers van AGC Westland in staking gegaan. Afgelopen dinsdag hebben zestig van hen een petitie aangeboden aan de directie in Brussel waarin ze pleiten voor een dergelijk sociaal plan. Hieronder waren ook werknemers uit de vestiging Goor waar eveneens een ingrijpende reorganisatie plaatsvindt. AGC geeft aan ‘haar verantwoordelijkheid te nemen, wil haar sociaal plan toepassen en meent dan ook dat de staking niet terecht is.

Qdel glaslaminaat: energie besparen met dutchHEAT interlayer

$
0
0

Qdel laminating supplies wil zich volgende week op de beurs Vitrum (6 t/m 9 oktober Milaan) onderscheiden ten opzichte van de collega-exposanten door haar presentatie ‘dit jaar anders te doen’. Het bedrijf wil belangstellenden ‘niet overspoelen met een grote hoeveelheid aan producten, niet vervelen met prietpraat. Nee, dit jaar presenteren wij ons zoals we zijn, gewoon open en eerlijk. Daarom leggen we al onze kaarten op tafel.’ Het bedrijf wil openhartig tonen en vertellen waar het voor staat en welke rol het kan vervullen als partner voor het productieproces van klanten. Uit het uitgebreide assortiment interlayers, spares en supplies, focust Qdel zich in Milaan op één product: dutchHEAT interlayer met de verwarmingstoepassingen en besparingen op het energieverbruik als highlights.

Zusterbedrijf HOAF Laminating Solutions presenteert haar modulaire lamineeroplossingen, waaronder het HOAF Smart Blanket Systeem waarmee het productieproces wordt geoptimaliseerd. Ook het nieuwe De-Lamineersysteem wordt getoond (foto). ‘Het systeem bespaart niet alleen op kosten van het onnodig weggooien van onbeschadigd glas enkel en alleen door een lamineerfout, maar voorkomt ook dat een klant te maken krijgt met onnodige wachttijd doordat het speciaal vervaardigde glas opnieuw moet worden besteld’, aldus HOAF.

Het standnummer van Qdel en HOAF is 22 N16.


Gimav succesvol op GlassBuild America

$
0
0

Gimav, de overkoepelende organisatie van Italiaanse fabrikanten van glasbewerkingsmachines en gereedschappen, heeft met succes deelgenomen aan GlassBuild America die van 16 tot en met 18 september plaatsvond in Las Vegas. Niet alleen de belangstelling was groot, er konden ook direct orders worden genoteerd vertelt Gimav-directeur Renata Gaffo. Ze benadrukt hoe belangrijk de Noord-Amerikaanse markt voor de Italiaanse glas machinebouwindustrie is. ‘De machine-import van de Amerikaanse glasindustrie is vorig jaar met 48 procent gegroeid ten opzichte van 2013’, aldus Gaffo. ‘De Italiaanse industrie maakt met 27 miljoen dollar voor een derde deel uit van deze import. Gimav nam deel met 21  leden, samen goed voor 900 vierkante meter standoppervlak.

Gratis seminar Duco over ventileren en akoestiek

$
0
0

Duco Ventilation & Sun Control organiseert op 4 november in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid te Hilversum een gratis seminar over akoestiek en ventilatie. ‘Wie aan ventileren denkt, zal niet meteen het thema ‘akoestiek’ op het puntje van zijn tong hebben liggen’, schrijft Duco in de uitnodiging. ‘Toch wordt akoestiek ook in de ventilatiebranche een steeds belangrijker gegeven. Steeds meer steden en landelijke gebieden hebben vandaag de dag af te rekenen met geluidshinder. Lawaai wordt bovendien gezien als een belangrijke risicofactor voor onze gezondheid, zeker als de bewoner hierdoor aan slaap moet inboeten en onvoldoende kan ventileren. De vraag dringt zich dus steeds meer op hoe akoestische problemen het zwijgen kunnen worden opgelegd.’

Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco: ‘Samen met twee marktonafhankelijke sprekers van adviesbureau Peutz en LBP Sight nemen we het brede thema van toe- en afvoer onder de loep en presenteren we onze nieuwe akoestische ventilatieoplossingen, onderbouwd met diverse praktijkvoorbeelden.’ Na afloop biedt Duco de aanwezigen gratis de mogelijkheid om de collectie van één van de grootste audiovisuele archieven van Europa op een bijzondere manier te ontdekken. Het seminar heeft een brede doelgroep. Dejonghe: ‘Adviesbureaus, architecten, maar ook zelfontwikkelende aannemers en installateurs zijn van harte welkom om er hun licht op te steken. Want zij kunnen zich met die kennis van collega’s onderscheiden en kunnen hun klanten dus een mooi extraatje bieden.’ Klik hier voor het programma en inschrijving. Het gratis seminar is inclusief broodjeslunch en een Bezoek aan Beeld & Geluid.

Swinkels Glas lid van GBO

$
0
0

Swinkels Glas uit Eindhoven, het bedrijf van Willy Swinkels, de voormalig voorzitter van Sectorvereniging Glas van Ondernemersvereniging OnderhoudNL is lid geworden van de Glas Branche Organisatie (GBO). Swinkels stapte vorige maand met nog twee bestuursleden uit het bestuur van de sectorvereniging en zegde ook zijn lidmaatschap op van OnderhoudNL.

Toen Swinkels dit weekend het lidmaatschap van GBO bekend maakte via Twitter ontstond behoorlijk wat commotie. Swinkels: ‘Ik heb er zelf ook een bericht aan gewaagd met een zorgvuldig gekozen woordkeuze omdat ik niet wilde dat er allerlei misverstanden zouden ontstaan waarom wij als bedrijf (en niet puur Willy Swinkels zelf) deze keuze hebben gemaakt. Voordat deze keuze gemaakt is hebben er de afgelopen maand gesprekken plaats gevonden met directeur van GBO Cor Wittekoek, het Pensioenfonds, de Belastingdienst en de medewerkers van ons bedrijf. De medewerkers wilde er van verzekerd zijn dat er iets van een CAO-boekje zou zijn met duidelijke regels en de mogelijkheid dat er toegang tot scholing en opleiding zou blijven bestaan. De kantoormedewerkers wilde graag dat we gebruik konden blijven maken van branchegerichte leveringsvoorwaarden richting de klant. Ik zelf wilde voornamelijk geïnformeerd en actief deel uit blijven maken van een belangenbehartiger, want alles zelf doen lukt nu eenmaal niet. De keuze is in deze dan al snel OnderhoudNL of GBO. Gelukkig heb ik veel positieve reacties gekregen, waarvoor dank.’

Swinkels zegt veel positieve reacties te hebben gekregen maar ook minder prettige. In een reactie hierop zegt hij: ‘Ik heb me ruim vijftien jaar waarvan twaalf jaar als voorzitter volledig ingezet voor OnderhoudNL en heb gepoogd de belangen van glaszetters zo goed mogelijk te behartigen. In deze tijd heb ik veel goede relaties opgebouwd en zoals het persbericht van OnderhoudNL reeds aangaf, glas nationaal en internationaal geprobeerd heb op de kaart te zetten. Tijden en inzichten kunnen nu eenmaal veranderen. Ik voel me  gekwetst maar tevens gesteund in de gedachte dat ik de juiste keuze heb gemaakt’, aldus Swinkels.

Eisen VMRG-Keurmerk aangepast aan glasnorm NEN 2608:2014

$
0
0

Op 1 oktober zijn de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen 2016 voor de metalen gevelbranche online gepubliceerd. Dit zijn de eisen die de basis vormen voor het VMRG-Keurmerk. De belangrijkste wijziging ten opzichte van 2015 is het hoofdstuk over glas dat is aangepast aan de nieuwe norm NEN 2608:2014. De eisen zijn per 1 januari 2016 van kracht, maar kunnen in onderling overleg eerder van toepassing verklaard worden.

Een kwaliteitsgevel begint bij een juiste omschrijving in het bestek zo geeft de VMRG aan. ‘Dit betekent dat in het bestek niet alleen een verwijzing moet staan naar de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen, maar ook als eis gesteld moet worden dat het project uitgevoerd wordt door een gevelbouwbedrijf met een geldig VMRG-keurmerk certificaat. Alleen deze bedrijven worden namelijk regelmatig zowel in de fabriek als op de bouwplaats gecontroleerd of zij inderdaad conform de VMRG-Kwaliteitseisen leveren. Voor professionele en particuliere opdrachtgevers, architecten en investeerders biedt het VMRG-Keurmerk certificaat garantie voor een kwaliteitsgevel en –gevelelementen’, aldus de VMRG.

In Nederland moeten elk bouwwerk en de onderdelen van het bouwwerk voldoen aan de wettelijke eisen die gesteld zijn in het Bouwbesluit. Gevelbouwbedrijven die aangesloten zijn bij de VMRG beschikken over het VMRG-Keurmerk. Zij leveren gegarandeerd conform de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen. Het kwaliteitsniveau dat geleverd wordt, is daarmee hoger dan de wettelijke (minimum)eisen. Jaarlijks worden de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen herzien om sowieso te voldoen aan de wettelijke eisen. De overige wijzigingen in de eisen, om het onderscheidend vermogen van de VMRG aangesloten bedrijven te kunnen garanderen, worden in een Technische Commissie bepaald. Deze commissie bestaat uit deskundigen op elk gebied dat betrekking heeft op gevels en gevelelementen.

De belangrijkste wijziging ten opzichte van 2015 is het hoofdstuk over glas. Dit is aangepast aan de nieuwe norm NEN 2608:2014. Verder is het gedeelte over Panelen aangevuld met specifieke eisen en is de normenlijst weer helemaal up-to-date. Naast Aluminium en Staal maken Zonwering en Panelen deel uit van de Kwaliteitseisen. Bedrijven in deze branches die gegarandeerd leveren volgens de VMRG-Kwaliteitseisen beschikken over een geldig VMRG Zonwering, respectievelijk een VMRG Panelen certificaat.

Vitrum werpt ook een blik in de toekomst

$
0
0

De beurs Vitrum die vanaf morgen tot en met vrijdag plaatsvindt in Milaan werpt ook een blik in de toekomst. Studenten aan de Politecnico di Milano en de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen en Kunsten van Freiburg zullen tijdens een workshop enkele door hen ontwikkelde producten tonen. ‘Bezoekers van de beurs zullen de fascinerende experimenten die met glas zijn gedaan zelf kunnen ontdekken’, aldus de beursorganisatie. ‘De ontwerpers van morgen hebben gewerkt aan oplossingen die nuttige voordelen bieden op velerlei gebied. Speels, medisch, wetenschappelijk, professioneel en sportief.’

Spinhoogwerker-trailer op SGA Vakdagen Hardenberg

$
0
0

Nijland Service uit Bentelo, importeur van Platform Basket spinhoogwerkers, presenteert op de SGA vakdagen in Hardenberg twee spinhoogwerker-trailer combinaties. Deze hoogwerkers kunnen gestempeld en gebruikt worden zonder dat de machines van de aanhanger gereden hoeven te worden. Dit bespaart tijd en maakt de machines flexibel in het gebruik. De aanhanger is voorbereid om stempelplaten, tuigjes, brandstof jerrycans, spanbanden en dergelijke mee te nemen. De combinatie kan met een BE-rijbewijs getrokken worden. De SGA Vakdagen starten vandaag en duren nog tot en met donderdag.

De Platform Basket spinhoogwerker 15.75 PRO en 18.90 PRO hebben een maximale werkhoogte van respectievelijk 15,00 en 17,70 meter, een maximale reikwijdte van 8,5 en 9,3 meter en beide een maximale hefcapaciteit van 200 kg. De machines zijn leverbaar met een benzine- of dieselmotor , 220 Volt- of bi-energie aandrijving. Standaard zijn de werkbakken voorzien van een water-, lucht- en elektrische aansluiting.

Naast de twee combinaties bestaat het programma van Platform Basket uit rups-spinhoogwerkers variërend van 13 tot 33 meter werkhoogte. Door het grote zijdelingse bereik van deze spinhoogwerkers zijn ze volgens Nijland erg populair bij glasbedrijven schilders, schoonmakers, hoveniers en installateurs. Een selectie van de rups- spinhoogwerkers is op de SGA te zien.

Bohle in Milaan met glasverlijming, -snijden, -meetgereedschappen, -oppervlaktebescherming en glasbeslag

$
0
0

De Bohle groep presenteert tijdens Vitrum die vandaag tot en met vrijdag plaatsvindt in Milaan producten en oplossingen rondom de thema’s glasbewerking en -verwerking, meetgereedschappen en glasbeslag. Op de beursstand (24 G11) toont de onderneming naast het grote assortiment aan producten voor glasverlijming, glassnijden, meetgereedschappen en oppervlaktebescherming een selectie uit het sterk groeiende assortiment glasbeslag. Zo worden bijvoorbeeld het nieuwe SlideTec Optima 80 systeem, ‘dat opvalt door zijn aantrekkelijke prijs en eenvoudige montage’, evenals een serie nieuwe douchedeurbeslagen tentoongesteld. Ook het balustradesysteem EasyMount Vario met instelmogelijkheden is een deel van de beurspresentatie.

Het BriteGuard assortiment oppervlaktebescherming is uitgebreid met BriteGuard Express. Dit product kan door de eindverbruiker zelf aangebracht worden en biedt de glasverwerker de mogelijkheid een nieuwe interessante afzetmarkt te genereren. BriteGuard Express functioneert zonder verdere voor- of eindreiniging en kan ook besteld worden met private label.

Bohle heeft veel know-how en een omvangrijk assortiment op het gebied van UV-verlijming. De Verifix verlijmingstafel staat centraal in Milaan. De tafel wordt geleverd met vacuüm fixeerhulpen en een UV-lamp die het mogelijk maakt om zeer nauwkeurig glas-glas verlijmingen te maken, zoals gecompliceerde verstekverlijmingen. De nieuwe accu-aangedreven UV-LED-lamp Twin LED is geschikt voor verlijmingen tot een diameter van circa 120 millimeter. De lichtintensiteit is over het gehele vlak gelijkmatig waardoor spanningsvrije verlijmingen mogelijk zijn. De TwinLed heeft twee LED’s met een golflengte van 365 en 395 nm. Hier kunnen zowel UVA-als lichtuithardende lijmen mee verwerkt worden.

Foto: De Verifix verlijmingstafel en de nieuwe accu-aangedreven UV Twin LED van Bohle.


Berekeningsprogramma glas Glastik-NL 2.0 gereed

$
0
0

Glas-Ci uit Almelo introduceert ‘de lang verwachte opvolger’ van Glastik-NL Standard: Glastik-NL 2.0. Het programma is bestemd voor de berekening van glassamenstellingen en –diktes volgens de huidige wet- en regelgeving. Glastik-NL 2.0 is volgens Glas-Ci gebruiksvriendelijk en laagdrempelig. ‘De grote kracht van het programma is enerzijds de veelzijdigheid met betrekking tot glassoorten en glassamenstellingen en anderzijds de snelheid van berekenen. Een berekening maken kost slechts één tot twee minuten en een alternatieve samenstelling berekenen kost slechts enkele seconden.’

Glastik-NL 2.0is afgestemd op de huidige wet- en regelgeving: het Bouwbesluit 2012, Eurocodes + nationale bijlagen en NEN2608:2014. De kenmerken en mogelijkheden van het programma op een rij:

  •  enkelglas en isolerend dubbelglas (3-voudig isolerend glas is in ontwikkeling als optionele module),
  •  glastypen: ongehard, gehard, half-gehard, geëmailleerd, figuurglas,
  •  gelaagd glas: PVB-folie en SentryGlas Plus folie,
  •  vormen: rechthoek, parallellogram, driehoek en rond,
  •  opleg: rondom, twee- en driezijdig,
  •  helling: van 0-100 graden vrij instelbaar,
  •  belastingen: windlasten, punt-, lijn- & duurlasten, isochore druk, eigen gewicht en sneeuwlasten,
  •  berekening volgens gevolgklasse CC1 & CC2,
  •  toetsing laterale breuk,
  •  online updates.

Glastik-NL 2.0 is bestemd voor alle bedrijven en instellingen die zich professioneel bezighouden met de advisering, controle, levering of montage van vlakglas in kozijnen en balustrades.

Warm edge afstandhouders op stand Edgetech Vitrum

$
0
0

Het is druk vandaag op de stand van Edgetech Europe op de beurs Vitrum in Milaan. De beurs is gisteren gestart en duurt nog tot en met vrijdag. Het Amerikaanse bedrijf presenteert haar bekende assortiment warm edge afstandhouders. Joachim Stoss is verantwoordelijk voor Edgetech in Europa en legt uit waarom het bedrijf vaste exposant is in Milaan. ‘De bezoekers komen van over de hele wereld om te zien wat er nieuw is en welke machines en componenten hen kunnen helpen hun business vandaag en in de toekomst zeker te stellen. Het is om precies deze reden waarom het altijd zo druk is in onze stand. Bedrijven willen horen hoe het kan dat zo’n klein onderdeel zo’n groot verschil maakt voor de thermische prestatie van een raam. Onze afstandhouders verbeteren bovendien de productiviteit of ze nu handmatig, semi-geautomatiseerd of volledig geautomatiseerd worden aangebracht. Een aantal van onze partner machinebouwers zal om die reden ook aanwezig zijn op de show. We tonen onze enkel- en dubbelvoudige oplossingen maar ook onze drievoudige afdichtingsystemen. Of het nu om twee-, drie- of viervoudige beglazing gaat, we hebben de oplossingen er voor in huis, zowel qua prestatie, grootte als kleurenrange.’

Foto: De (hier nog lege) stand van Edgetech op Vitrum.

Volop demonstraties glasbewerking bij Intermac

$
0
0

Intermac, met thuisbasis in het Italiaanse Pesaro, verwelkomt ons vandaag tijdens de beurs Vitrum op een bijna 1.000 vierkante meter grote stand (24 L01/R02). Indrukwekkend om te zien hoeveel producten worden gepresenteerd en demonstraties worden gehouden. In een expositieruimte, het I-Lab, is een aantal bijzondere glasproducten van enkele klanten, waaronder Fiam en Lago, te vinden. Verder in het lab innovatieve softwaretoepassingen en geavanceerde technische ondersteuningsdiensten.

Intermac wordt in Nederland en België vertegenwoordigd door Pieterman Glastechniek die ook de technische ondersteuning en service uitvoert. Met Robèrt Rommers van Pieterman lopen we langs de volgende demonstraties van machines. Vitrum is ook morgen nog open.

De Genius RS-A is een instapmodel snijtafel die dezelfde technologische oplossingen biedt als die worden gebruikt in de automatische snijlijnen van de grote industrie. Verder de Genius 37 LM stand alone uit de Genius LM-serie. Deze machines richten zich op middelgrote bedrijven die het snijproces van gelaagd glas willen automatiseren en waarbij een groot gebruiksgemak en een intuïtieve benadering van het programmeerproces centraal staan.

De Comby J-A46 bestaat uit een Genius 61 CT-A snijtafel voor floatglas en een Genius 46 LM-A snijtafel voor gelaagd glas. De plaatsing van een Intermac-Comby in een atelier met beperkte ruimte is gelijkwaardig aan de installatie van twee automatische lijnen: de ene voor het snijden van floatglas, de andere voor gelaagd glas.

Primus 322 is het nieuwe waterjet snijsysteem dat uiterst klantgerichte technologische oplossingen op maat biedt, ontwikkeld voor dynamische bedrijven die een verdere optimalisering van het snijproces wensen.

Master 35 is volgens Intermac de meest geavanceerde machine op het vlak van CNC-gestuurde glasbewerkingscentra met vijf interpolerende assen. Het is volgens Intermac de ideale oplossing voor bedrijven die willen werken zonder dimensionale beperkingen en met de flexibiliteit die enkel een vijfassige machine met onbeperkte C-as en kantelbare as (± 90°) kan bieden, zonder te moeten inboeten aan het gebruiksgemak van de bewerkingscentra uit de Master-serie.

Vertmax 2.2 wordt op de stand van Intermac compleet met glaslader getoond. In die configuratie is het verticaal bewerkingscentrum een oplossing met een zeer hoge automatiseringsgraad voor de productie van deuren en douches.

F-12 Series is bestemd voor de bewerking van vlakke kanten met zoom of 45° profielen voor combinaties tot twaalf tools per zijde en standaardafmetingen tot 8.000 millimeter met dikte 3-19-25-55 millimeter. Deze machine biedt een automatiseringsgraad die volgens Rommers ‘ongeëvenaard is op de markt en de ideale oplossing is voor bedrijven die op zoek zijn naar hoge kwaliteit en betrouwbaarheid op lange termijn.’

Foto: Het Intermac Vertmax 2.2 verticaal bewerkingscentrum.

Goemaat Glas levert glas voor resort Punt-West Ouddorp

$
0
0
Goemaat Punt-West 1 Goemaat Punt-West 3 Goemaat Punt-West 2 Goemaat Punt-West 4

Goemaat Glas heeft het isolatieglas geleverd voor het Punt-West Hotel & Beachresort te Ouddorp waar 72 luxe strand- en eilandvilla’s en twintig eilandlodges worden gebouwd. Het prestigieuze project van architect Zeelenberg is met name een uitdaging voor het bedrijf uit Goedereede vanwege de lastige bereikbaarheid van de houten kozijnen en puien. Die bevinden zich onder overstekken van 3 meter en meer. Als hulpmiddel voor de montage maakt Goemaat gebruik van een kraan met een speciale arm. In Punt West past Goemaat glas van AGC toe: Thermobel in de samenstelling 44.2(12)44.2. De villa’s worden casco opgeleverd en dat betekent dat de nieuwe eigenaren de interieurs naar eigen wens kunnen invullen. Voor Goemaat betekent dit in veel gevallen het leveren van meerwerk in de vorm van onder meer hardglazen deuren, privacy schermen, douchecabines en glazen balustrades

Bijna alle villa’s en lodges zijn verkocht en Zeelenberg noemt het project dan ook een doorslaand succes. ‘De locatie is natuurlijk een grote belofte met circa 150 hectare ongerepte natuur direct aan het Grevelingenmeer. Maar dat de stormloop zo groot is en in slechts een paar maanden tijd nog maar drie villa’s beschikbaar zijn kon niemand vermoeden.’

Hans-Joachim Konz nieuwe president Glasstec

$
0
0

Hans-Joachim Konz, Executive Board van de Raad van Bestuur van Schott AG, is de president van Glasstec 2016. Hij volgt Gregor Gutmann op, voorzitter van de glazeniers in Duitsland. De Federatie van Glassindustrieën (BV Glas) en de Landelijke Organisatie van Glazeniers (BIV) zijn de twee sponsors van de Glasstec en leveren per toerbeurt de president van de beurs. Konz, voorzitter van de BV Glas, studeerde in 1985 af als mechanisch ingenieur aan de Universiteit van Aken. Hij kwam in 1995 in dienst van Schott waar hij technisch manager werd bij de Televisiedivisie. In 2003 kwam hij  in het management van Schott Group waar hij sinds 2008 leiding aan geeft. ‘Glasstec is ’s werelds belangrijkste glasbeurs; ik ben er trots op president te mogen zijn en zo te kunnen bijdragen aan het succes van de beurs in 2012’, aldus Konz in een persbericht van de Glasstec.

Viewing all 3240 articles
Browse latest View live