Quantcast
Channel: Glas in Beeld
Viewing all 3240 articles
Browse latest View live

Glas in Beeld verschijnt deze week

$
0
0

De jongste uitgave van Glas in Beeld (nummer 4 – september 2015) staat weer boordevol ontwikkelingen uit de wereld van vlakglas. Een greep uit de onderwerpen.

Krasvast glas voor vliegtuigramen Jaap Wiersema en Rinus Bos van het voormalige Tetterode Glas in Voorthuizen zijn wereldnieuws met een uniek glasproduct.

Steeds dikker glas balustrades De ruitsamenstelling van glazen balustrades is de afgelopen jaren onder invloed van (herziene) normen aan verandering onderhevig.

Interview met Vitrum-president ‘We openen onze deuren in een klimaat van herstel.’ Een optimistisch interview met Vitrum-president Dino Zandonella Necca.

Glass Performance Days Finland Met de internetindustrie, kortweg Industrie 4.0, zal de sector moeten inspelen op de snel veranderende markt.

Innovatie gericht op duurzaamheid AGC Glass Europe heeft op 7 september in aanwezigheid van Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse Regering, het negentigjarig jubileum van de productiesite in Zeebrugge gevierd.

Lees de volledige artikelen in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Foto: AGC


Werk binnen vijf dagen betaald

$
0
0

Binnen vijf dagen betaald krijgen voor het werk dat je hebt verricht: voor veel onderaannemers en bouwpartners is het een droom. Dat het wel kan, laten Staton Bouw en Veth Propulsion zien in aflevering 10 van Kennispartner BouwTV.

SBRCURnet is initiatiefnemer van het online videomagazine. Cobouw en BouwProfs zijn mediapartners. ‘De eerste reeks is bijna 20.000 keer bekeken. Een effectieve manier om de praktische kennis en kunde uit concrete projecten te delen met de sector’, zegt SBRCURnet-directeur Jack de Leeuw. Naast de daadkrachtige aanpak van Staton Bouw en Veth Propulsion neemt BouwTV kijkje in het Noord-Hollandse Bergen, waar professionals samen met vrijwilligers een ecodorp bouwen met eeuwenoude en moderne technieken. Bij Building Holland wordt onderzocht of prefab bouwen een vloek is of een zegen.

Volgende afleveringen van BouwTV gaan in op onder meer het leveren van kwaliteit door Resultaatgericht Samenwerken, duurzame inzetbaarheid en vakmanschap, social return, het versnellen van ketensamenwerking via een regionaal initiatief en bouwen met stroleem. Elke aflevering besteedt aandacht aan de thema’s duurzaam bouwen, integraal samenwerken en bouwarbeidsmarkt.

Dak met zonnepanelen winnaar fraaiste zonnestroomproject

$
0
0

AERspire Aesthetic Energy Roofs heeft met een project in Eindhoven de eerste plaats behaald in een wedstrijd om het fraaiste zonnestroomproject van Nederland. De wedstrijd was uitgeschreven door ENSOC, het online platform voor energieprofessionals. Tot 31 augustus kon er worden gestemd op tien genomineerden. Met de gghelft van de stemmen sleepte AERspire de eerste prijs in de wacht.

Het winnende project ligt aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven. Daar heeft AERspire veertien rijtjeshuizen voorzien van een dakvullend zonnestroomsysteem dat er strak uitziet en dat reguliere dakbedekking overbodig maakt. De rijtjeshuizen zijn onderdeel van het project Genderdal, dat de duurzaamste wijk van Eindhoven moet worden. Het project is gerealiseerd door AERspire en Heijmans in opdracht van woningcorporatie Stichting Woonbedrijf SWS Hhvl. Architectenbureau Van Helmond & Zuidam maakte het ontwerp van de woningen.

De energiedaken van AERspire geven een volledige dakoplossing: ze zijn dakpan en solarpaneel tegelijk. Dankzij de strakke afwerking bieden de daken een zeer esthetische aanblik. AERspire daken zijn zowel toepasbaar bij nieuwbouw als bij renovatie. Het dak genereert elektriciteit en is helder over de opbrengst: met een speciaal ontwikkelde app maakt inzichtelijk hoeveel energie er is opgewekt en verbruikt. Dat maakt AERspire een leverancier die niet alleen duurzame energie levert maar ook bijdraagt aan bewust energieverbruik.

Gimav: stijging verkoop en export 2014

$
0
0

De Italiaanse fabrikanten van glasbewerkingsmachines, georganiseerd in het overkoepelende Gimav, hebben positieve cijfers gepresenteerd over 2014. Het afgelopen jaar wisten de leden een groei van 2,84 procent te bewerkstelligen ten opzichte van 2013. De export groeide met 3,34 procent. De omzet kwam uit op een kleine 1,2 miljard euro, maar ‘onze Italiaanse thuismarkt blijft zwak’, aldus Gimav-directeur Renata Gaffo.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Foto: Bottero

Steeds dikker glas in balustrades

$
0
0

Om de transparantie in een gebouw te verhogen worden veelvuldig glazen balustrades toegepast. Het glas is doorgaans gelaagd gehard. De afmetingen van een afscheiding, de in rekening te brengen belastingen en de wijze van plaatsing van de ruiten in de afscheiding zijn van invloed op de benodigde ruitsamenstelling. Die samenstelling is de afgelopen jaren onder invloed van (herziene) normen aan verandering onderhevig.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Foto: Raphaël Drent i.o.v. Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel

Werkonderbreking glasfabriek AGC Maasdijk

$
0
0

Bij vlakglasfabriek AGC in Maasdijk vinden vrijdag werkonderbrekingen plaats. Volgens de FNV is de halsstarrige houding van AGC op personeelsgebied rond de voorgenomen sluiting de aanleiding.

Eerder dit jaar werd bekend dat AGC Glass Europe aan het eind van dit jaar de glasfabriek AGC Westland in Maasdijk wil sluiten. Volgens de FNV wil de directie echter geen fatsoenlijk sociaal plan afspreken voor de medewerkers. Ze blijft bij de eerder voorgestelde ‘schamele’ transitievergoeding. Bij het bedrijf werken bijna 100 mensen.

De werkonderbrekingen die zijn aangekondigd vinden vrijdag 18 september plaats van 10.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur. Piet Janssen, bestuurder FNV: “We zijn al vanaf voor de zomer bezig. AGC is doof voor de eisen van de medewerkers en wil niet meer onderhandelen. De medewerkers zijn het zat. Komt er na deze werkonderbrekingen geen beweging, dan dreigen er volgende week stakingen.”

Glass Performance Days: met Industrie 4.0 inspelen op veranderende markt

$
0
0

Van 23 tot en met 26 juni werden in Tampere de Glass Performance Days gehouden. Aan het tweejaarlijkse congres in Finland namen 540 mensen deel, waarvan meer dan de helft voor de eerste keer. Niet alleen de verjonging viel op, ook de verbreding qua onderwerpen. Het was niet alleen maar glas wat de klok slaat, ook façades en smart-windows werden behandeld. Onder de deelnemers niet meer uitsluitend mensen uit de glaswereld, maar ook architecten, wetenschappers en onderzoekers. Machines en producten vragen steeds meer intelligentie. Met de internetindustrie, kortweg Industrie 4.0, zal de sector moeten inspelen op de snel veranderende markt.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Schoonenberg Glazenier 25 jaar

$
0
0

Schoonenberg Glazenier bestaat 25 jaar, reden voor een klein feestje met vrienden en relaties in het onlangs in gebruik genomen nieuwe onderkomen aan de Hervensebaan in Den Bosch. Het ambachtelijke bedrijf werkt voor particulieren, glasbedrijven en aannemers. Zij maken gebruik van de specialistische disciplines van Schoonenberg. Glas-in-lood is tenslotte van alle tijden.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.


Vitrum-president: ‘Deuren open in klimaat van herstel’

$
0
0

‘We openen onze deuren in een klimaat van herstel; de bemoedigende signalen uit de markt zijn er.’ Vitrum-president Dino Zandonella Necca sprak deze hoopvolle woorden tijdens een internationale persconferentie op 12 en 13 mei in Milaan. Glas in Beeld reisde al voor de beurs af naar Milaan en interviewde de voorman van Europa’s belangrijkste glasmachinebeurs die van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 oktober plaatsvindt op Milaans nieuwe beurscomplex, Fiera Milano Rho.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Gratis Arbocheck STOOV-bedrijven

$
0
0

In navolging van een eerder uitgevoerd project in 2013 biedt het STOOV-fonds alle aangesloten bedrijven een gratis Arbocheck aan. Deze Arbocheck bestaat uit een bedrijfs- of projectbezoek en een beknopt verslag hiervan. In het verslag worden concrete aanbevelingen en tips gegeven hoe het Arbobeleid in de onderneming verbeterd kan worden. Mogelijke onderwerpen kunnen de volgende zijn.

  • Check aanwezige RI&E: voldoet deze aan wettelijke verplichtingen?
  • Wat zijn de verbeterpunten?
  • Werkplekbeoordeling (kantoor/ hal/ bouwplaats): is de werkplek veilig? voldoen de machines aan de geldende richtlijnen? voldoet het werk op de bouwlocatie aan alle eisen? worden de juiste PBM’s gebruikt? etc.

Het stimuleren van veilig en gezond werken is voor het STOOV-bestuur een belangrijk speerpunt. De ontwikkeling van de branche- RI&E en de Arbocatalogus voor de Vlakglasbranche zijn daar belangrijke voorbeelden van. Het STOOV-bestuur wil daarin weer een stap verder gaan en biedt de bij STOOV aangesloten bedrijven daarom een gratis Arbocheck aan. Ondanks dat een RI&E wettelijk verplicht is, ontbreekt deze vaak of is deze niet meer up to date. De Arbocheck ontslaat ondernemers niet van de verplichting van een goedgekeurde RI&E, maar kan wel worden gebruikt bij het actueel maken van een oude RI&E . Indien u voor deze gratis Arbocheck in aanmerking wilt komen dient u zich per mail aan te melden bij het STOOV-secretariaat.

Cursus Glas en Regelgeving geactualiseerd

$
0
0

De cursus Glas en Regelgeving behoort al lange tijd tot het cursusaanbod van Kenniscentrum Glas maar vanwege veranderende regelgeving was de inhoud niet meer actueel en dekt de titel de lading niet meer. Tevens sloot de cursus niet aan op het overige cursusaanbod. Daarom heeft Kenniscentrum Glas besloten de cursus te herzien en onder de titel ‘Constructieve beglazing: glas toegepast op basis van Bouwbesluit, Eurocodes en NEN2608/NEN 3569’ aan te bieden.

De cursus is bestemd voor diegenen die de afnemers (klanten) moeten adviseren over de keuze van glas op basis van de eisen en voorschriften van het Bouwbesluit, de Eurocodes en de NEN 2608. De cursus richt zich met name op de functies verkoop binnendienst, verkoop buitendienst, calculatie en projectleiding. (nieuwe) Medewerkers die nog onbekend zijn met het product glas dienen eerst de cursus Basiskennis Glas te volgen. De cursus heeft als doel kennis bij te brengen over:

  • de eisen inzake (constructieve) veiligheid volgens het Bouwbesluit en de Woningwet,
  • de eisen met betrekking tot betrouwbaarheid en de optredende belastingen volgens de Eurocodes,
  • hoe de sterkte van glas volgens NEN 2608 moet worden bepaald.

Tijdens de cursus worden behandeld:

  • Woningwet en Bouwbesluit,
  • CE-markering,
  • Eurocode NEN-EN 1990,
  • Eurocode NEN-EN 1991,
  • Richtlijn betrouwbare glasconstructies,
  • NEN 2608,
  • NEN 3569.

De cursus duurt één dag van 09.00 tot circa 16.00 uur.

Elektrische Mondriaan: ‘glas-in-lood’ met zonnecellen

$
0
0

Geïnspireerd door de kleurrijke schilderijen van Piet Mondriaan, hebben zonne-energie onderzoekers van de Universiteit Utrecht ‘glas-in-lood’-panelen ontwikkeld die elektriciteit kunnen opwekken. Een paneel kan dankzij verborgen zonnecellen op een zonnige dag de energie leveren voor het opladen van drie mobiele telefoons.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Adelio Lattuada met veel innovaties op Vitrum

$
0
0

Adelio Lattuada presenteert tijdens de Vitrum beurs (6 t/m 9 oktober in Milaan, stand 22 E01/G02) de TLS 15 AV kantenslijpmachine waarmee tot 100 millimeter glasdikte geslepen kan worden. Dergelijke glasdiktes vragen om hulpmiddelen voor de handling van het glas. Daarom werkt Lattuada op Vitrum samen met Turomas-Tecnocat die, in combinatie met de TLS 15 AV, een brugkraan met vacuüm glaszuigers presenteert op de stand van Lattuada. Lattuada investeert voortdurend in verdergaande automatisering van de machines om ze nog meer geschikt te maken voor integratie in een geautomatiseerde lijn (in combinatie met CNC-machines, wasmachines, harp-racks en/of robots). Recente technologische ontwikkelingen zijn:

  • pc-management van alle bewerkingsfasen,
  • diagnose en ondersteuning op afstand (desgewenst op een tablet),
  • automatische correctie van de slijtage van de polijstschijven,
  • automatische aanpassing van druk en snelheid gebaseerd op de glasdikte.

Afgelopen jaar is het aantal door Lattuada geproduceerde verticale wasmachines fors gegroeid. Het onderstel en alle onderdelen in het waterbereik zijn uitgevoerd in roestvrij staal. Andere kenmerken:

  • met open of gesloten bovenkant,
  • geschikt voor glas tot 40 millimeter dikte,
  • met vier of zes borstels, desgewenst geschikt gemaakt voor Low-E glas,
  • met gemotoriseerde instelling van glasdikte,
  • naar keuze met rollers of banden,
  • leverbaar tot 3.300 millimeter.

Op de beurs wordt de OT 1600 tentoongesteld. Daarnaast worden nog drie kantenslijpmachines getoond (8, 9 en 11-spindels), evenals een Gamma facettenmachine met opgebouwde wasmachine OT 300. Lattuada wordt in de Benelux en in Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland vertegenwoordigd door Füldner Machines. Ook de installatie, garantie en after-sales wordt volledig verzorgd door Füldner Machines.

Foto: Afgelopen jaar is het aantal door Lattuada geproduceerde verticale wasmachines fors gegroeid. Hier een Gamma facettenmachine met opgebouwde wasmachine OT 300.

Grote formaten isolatieglas voor Inspiratiecentrum Brouwersdam

$
0
0

Goemaat Glas uit Goedereede heeft het isolatieglas geleverd voor het Inspiratiecentrum op de Brouwersdam aan het Grevelingenmeer, een ontwerp van Paul de Ruiter. In het project zijn grote formaten Pilkington Insulight toegepast tot 5,20 x 2 meter in de samenstelling 66.2(15) 88.2. Het glas is toegepast in een zwart geannodiseerd gevelsysteem van Schüco gemaakt door SKM Roosendaal dat deel uitmaakt van de Goemaat Groep.

Het Grevelingenmeer is het grootste getijloze zoutwatermeer van Europa. Vanuit ecologisch perspectief is het noodzakelijk dat er op korte termijn een doorvoer komt dat het water van de Noordzee in het Grevelingenmeer brengt. Omwille van de waterkwaliteit is het van belang dat het water weer gaat stromen: eb en vloed dienen weer (gecontroleerd) vrij spel te hebben hetgeen direct gevolgen heeft voor een opleving van de rijke, authentieke flora en fauna in het gebied. ‘Zicht op Grevelingen’ is het ontwikkelprogramma van het Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen. Doel is om de aantrekkelijkheid en dynamiek in de Grevelingen te vergroten, zowel door natuur als economie aan te pakken. Dit gebeurt middels een aantal gebiedsontwikkelingen en diverse projecten in en rond het Grevelingenmeer. Het inspiratiecentrum op de Brouwersdam is hier een eerste uitvloeisel van. Naast isolatieglas heeft Goemaat Glas er balustradebeglazing en scheidingswanden geleverd en gemonteerd.

Staking bij glasfabriek AGC Westland

$
0
0

Bij de vestiging van glasfabriek AGC in Westland wordt vanaf vanmorgen gestaakt. In het hele bedrijf wordt niet gewerkt.

Eerder deze week had vakbond FNV de directie van AGC een ultimatum gestuurd. Dat ultimatum liep af op woensdag 23 september om 23.00 uur.

Sociaal plan

De directie van AGC weigert een fatsoenlijk sociaal plan af te spreken voor de medewerkers, aldus de FNV. Bij het bedrijf dreigen bijna 100 mensen hun baan te verliezen als gevolg van het afstoten van de productie. Een kleine handelsvestiging van ongeveer vijf mensen blijft over.

AGC-vestiging Goor

Ook op de AGC-vestiging in Goor dreigt de productie te sluiten en ook daar neemt de onrust toe. Inclusief een aantal kleinere vestigingen door het land dreigen daar nog eens 52 van 180 mensen hun baan te verliezen.

Piet Janssen, bestuurder FNV: “De werknemers hebben recht op een fatsoenlijk sociaal plan. Ze stellen geen buitengewone eisen. Een ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule en outplacement en opleiding waar nodig, bekostigd door de werkgever.”

De staking duurt tenminste twee dagen. Janssen: “Gaat de directie van AGC niet in op de eisen, beslissen de mensen op vrijdag over verdere acties.”


Primeurs CMS met verticale boor-/freesmachine en horizontale CNC-machine

$
0
0

CMS Industries heeft over twee weken een aantal primeurs op Vitrum die van 6 t/m 9 oktober plaatsvindt in Milaan. Tijdens de beurs wordt voor het eerst de nieuwe Vertec voorgesteld, een nieuwe verticale boor-/freesmachine. Het gaat om een doorontwikkeling van de bestaande Vertec met de volgende specificaties:

  • nieuwe behuizing met betere geluidsreductie,
  • transparant front dat goed zicht biedt op de glasbewerking,
  • de mogelijkheid om glas te bewerken tot 200 kg per lineaire meter,
  • geïntegreerd elektrisch kabinet en schuifdeur waardoor minder plaats nodig is,
  • verbeterde inlet en outlet,
  • minimale afmetingen 420 x 180 millimeter,
  • maximale afmetingen variërend van 3200 x 1600 tot 7500 x 3300 millimeter.

De nieuwe Vertec wordt gepresenteerd in een lijnopstelling samen met de Profile, de verticale CNC-machine van CMS, waarop stand-alone alle benodigde bewerkingen in één doorgang kunnen plaatsvinden.

Een tweede primeur betreft de Speed horizontale CNC-machine met twee koppen. Ook deze machine wordt gepresenteerd op de Vitrum. Verder is van belang dat sinds kort de horizontale CNC-machines Maxima en Speed geleverd kunnen worden op twee verschillende werkhoogtes:

  • 500 millimeter, vooral geschikt voor groot en zwaar glas,
  • 745 millimeter, met name interessant voor bewerking van kleine glaspanelen.

Niet op de Vitrum maar wel nieuw in het assortiment is de Aquatec waterjet. Deze machine is vooral geschikt voor het bewerken van grote glaspanelen (3800 x 2000 mm) en wordt gepresenteerd op de CMS stand op de EMO beurs in Milaan (5-10 oktober).

In Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland en de Benelux wordt CMS vertegenwoordigd door Füldner Machines. Ook de installatie, garantie en after-sales wordt volledig verzorgd door Füldner Machines. Het standnummer is 24 G01/K02.

Foto: De nieuwe Vertec verticale boor-/freesmachine van CMS Industries.

Bavelloni en Glaston gezamenlijk op Vitrum

$
0
0

Bavelloni, het bekende Italiaanse bedrijf, is terug als zelfstandig merk in de wereld van glasbewerking. Bavelloni heeft ruim tien jaar deel uit gemaakt van Glaston Corporation, Fins producent van hardingsovens en lamineerlijnen voor de fabricage van veiligheidsglas. De twee zullen hun samenwerking als ‘preferred partners’ voortzetten, met name qua promotie, verkoop en service van hun producten op de internationale markten. Om die reden nemen Bavelloni en Glaston met een gezamenlijke stand aan Vitrum deel (6 t/m 9 oktober in Milaan, stand 22 P01/S02) .

Bavelloni toont in Milaan voorbeelden van machines uit het volledige assortiment zoals rechtlijnige kantbewerkingsmachines, CNC-machines, modelsnijmachines, en snijtafels. De verticale machines uit de VE350- en VE500-serie kenmerken zich door hun hoge kwaliteit en flexibiliteit. Dankzij de nieuwe ‘slijp & stop-functie’ besparen de machines energie. Ook de verticale afschuinmachines uit de VB-serie staan ​​volgens Bavelloni ‘bekend om ongeëvenaarde vakmanschap en precisie’. De CNC-bewerkingscentra NRG en ALPA maken gebruik van PAV, een automatisch positioneringsysteem op basis van flexibele van zuignappen. De machines zijn hierdoor in staat snel van formaat te wisselen waardoor ze de verwerkingstijd reduceren en daarmee de productiviteit verhogen. ‘Extreme flexibiliteit, optimale prestaties en betrouwbaarheid’ zijn ook de kenmerken van de dubbele Edger HE500. De machine uit de HE-serie die op de beurs wordt getoond, onderscheidt zich door een combinatie van snijden, slijpen en polijsten op ‘hoge snelheid en enorme precisie’, aldus Bavelloni.

Medewerkers van Glaston zijn aanwezig om belangstellenden te informeren over de voordelen van de hardingsovens RC200, RC350, FC500 en FC1000. De jongste ovens maken gebruik van het gepatenteerde Glaston Air voor het door middel van lucht transporteren van dunglas. De nieuw opgerichte onderneming Glaston Tools, actief op het gebied van diaman gereedschappen en polijstmiddelen, is eveneens vertegenwoordigd.

Foto: De rechtlijnige kantbewerkingsmachines VE350 van Bavelloni.

Structurele glasgevel met glazen vinnen

$
0
0
Scheuten BMW 2: Scheuten BMW 1

Scheuten Absoluut Glastechniek (SAGT) heeft de structurele glasgevel met glazen vinnen geleverd voor het nieuwe BMW MINI gebouw langs de A10 in Amsterdam. Ook leverde SAGT de glazen lamellen van de parkeergarage en de automatische en handmatige schuifdeuren. De gevelbeglazing is rondom verlijmd tegen de hoofdstaalconstructie en verticaal geplaatste glazen vinnen. De buitenzijde is structureel afgekit waardoor de gevel volledig vlak kon worden uitgevoerd. De gevel is op diverse plaatsen voorzien van schuifdeuren. SAGT verzorgde niet alleen de beglazing, maar ook alle aansluitingen, zetwerken en afdichtingen waardoor een fraai geheel is ontstaan. De parkeergarage is voorzien van glazen lamellen die met behulp van RVS glasadapters aan de staalconstructie zijn bevestigd.

Glazen amfora met afbeelding gladiator

$
0
0
1a. Anfora Gladatoria_2 1. Anfora Gladatoria_1

De negentiende editie van Vitrum die over een kleine twee weken plaatsvindt in Milaan biedt meer dan standpresentaties van bedrijven alleen. De beursorganisatie: ‘Verschillende speciale projecten zullen de vier beursdagen verlevendigen. Zo organiseren we een expositie die een overzicht geeft van het gebruik van glas in de moderne architectuur. Van de eerste voorbeelden van de vorige eeuw tot de meest innovatieve, soms nog experimentele oplossingen van vandaag. Ook is een presentatie te bezichtigen van de oorsprong van glas met onder meer een glazen amfora met de afbeelding van een gladiator afkomstig uit de Romeinse stad Aquileia.

Foto’s: Archivio Fotografico della Soprintendenza Archeologia della Lombardia

Spiegels extra briljant met Duralux Ultra

$
0
0

Fenzi presenteert volgende week op de beurs Vitrum (6 t/m 9 oktober Milaan) de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Duralux coatings. Duralux wordt gebruikt op de achterzijde van spiegels ter bescherming van de spiegelende (zilver)coating. Hoe hoogwaardiger en donkerder die laag is, hoe beter en duurzamer de spiegel en hoe minder kans op corrosie. De jongste versie is Duralux Ultra, een coating die spiegels een extra briljante uitstraling geeft.

Fenzi heeft inmiddels tien productielocaties over de hele wereld. Tijdens de presentatie van de Italiaanse chemiereus ligt het accent op Thiover, de tweecomponenten polysulfide afdichting voor isolatieglas die inmiddels wereldwijd breed wordt toegepast. Thiover scoort volgens Fenzi, afgemeten aan de hoge LEED-score, goed op het gebied van duurzaamheid en onderscheidt zich door een combinatie van hoog isolerend vermogen, duurzame afdichting en compatibiliteit met alle gangbare afstandhouders voor isolatieglas. Naast Thiover presenteert Fenzi ook haar andere bekende producten voor het afdichten van isolatieglas: Hotver hotmelt ééncomponenten afdichting en Butylver, de primaire afdichting van polyurethaan die er tegenwoordig ook is als Butylver TPS voor Bystronic TPS isolatieglaslijnen en Butylver SS, afdichting voor flexibele afstandhouders.

De groep bestaat naast Fenzi zelf uit de bedrijven Rolltech, Allu Pro en Glass Alliance. Gezamenlijk produceren de bedrijven alle producten die nodig zijn voor het afdichten van een isolatieglasunit: aluminium en RVS afstandhouders, polyurethaan, butyl, polysulfide en hot melt. Glass Alliance brengt de producten op de markt en distribueert ze. Ook Chromatech, de warme edge afstandhouder van de Fenzi-groep wordt in Milaan getoond. Het programma warme edge afstandhouders bestaat inmiddels uit Chromatech Plus, Chromatech Ultra, FGS (Flexible Glass Spacer) en Multitech. Rolltech introduceert een verbeterde variant van Chromatech Plus, een RVS afstandhouder voor isolatieglas. Ontwerp, materiaaldikte, eenvoudige buigbaarheid en stabiliteit maken de afstandhouder uitermate geschikt voor grote glasmaten, aldus Fenzi. Chromatech Plus presteert volgens Fenzi vooral zo goed vanwege de uitzettingscoëfficiënt die vergelijkbaar is met die van glas. Het resultaat is een meer stabiele, duurzame ‘constructie’ van hoge kwaliteit, aldus Fenzi. Het standnummer is 24 E21.

Foto: Duralux Ultra geeft spiegels een extra briljante uitstraling.

Viewing all 3240 articles
Browse latest View live