De jongste uitgave van Glas in Beeld (nr. 2 – april 2019) staat weer volop nieuws uit de wereld van vlakglas. Een greep uit de onderwerpen.
3D-modellen voor Versteeg Glas
Versteeg Glas & Montage uit Hengelo werkt nauw samen met BIM4ALL uit Rijssen voor het 3D-laserscannen van bestaande gebouwen en objecten.
Glasbalustrades in transformatieproject
In Utrecht is een bijzonder transformatieproject uitgevoerd waarbij voormalig reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen is omgeturnd tot een zorghotel van zes verdiepingen.
Robuust Galileo gesloten en toch transparant
Het in 2017 opgeleverde Galileo Reference Center in Noordwijk, naar een ontwerp van de Architekten Cie uit Amsterdam, is een robuust gebouw dat qua indeling toch flexibel is.
Glasbalustrades onder de loep
Om inzicht te krijgen in de jongste ontwikkelingen in ‘glasbalustradeland’ hebben wij producenten gevraagd hun systemen te tonen. Vier van hen ‘geven zich bloot’: IMS, OnLevel, Bohle en Minusco.
De focus op slim glas
Het definitieve programma van de Glass Performance Days, kortweg GPD, is bekend. De tweejaarlijkse glasconferentie vindt van 25 t/m 28 juni plaats in Tampere, Finland.
Terminalgebouw in glas en staal
De uitbreiding van de KPN-toren op de Rotterdamse Wilhelminapier is als een terminal met grote glasvlakken vormgegeven. Het bijzondere eraan is dat het om glasvlakken gaat die én dubbel gekromd zijn én uitgevoerd in drievoudig glas.
Is een hieldichting luchtdicht?
Het Bouwbesluit stelt minimale eisen aan de luchtdoorlatendheid van gebouwen. Maar in de praktijk worden hieraan vaak hogere eisen gesteld. Voldoet beglazing geplaatst conform de NPR 3577 aan deze eisen? Kenniscentrum Glas geeft het antwoord.
Waarom vervormt het spiegelbeeld in isolatieglas?
Beglazing gedraagt zich in meer of mindere mate als een spiegel. Kenniscentrum Glas legt in Glas in Beeld uit hoe dit komt.
Lees de volledige artikelen in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.